// Edguy 2.10.2017 - MeetFactory v Praze

Němečtí Edguy oslavili včera v Praze 25 let své existence. Nepříliš dobrou volbu místa (MeetFactory je prostě díra) vykompenzovala skvělá nálada.

Celý večírek otvírala bokovka Henjo Richtera, kytaristy Gamma Ray, nová skupina The Unity (v které účinkuje společně s kolegou z Gamma Ray, bubeníkem Michaelem Ehréem). Tato partička na jaře vydala eponymní debutové album. Oproti Gamma Ray více tíhnou k hard rocku. Ze začátku mě jejich představení moc nebralo, možná na tom mělo podíl zklamání z přecpaného, špatně (nebo spíš vůbec) klimatizovaného Meetfactory. Postupně jsem se začal dostávat do nálady (bez použití alkoholu), skladba Close to Crazy mě celkem bavila, závěr vystoupení korunovala Richterova Send Me a Sign z Gamma Ray a velmi podmanivá nová píseň Never Forget.

Debutové album Unity

Po půlhodinové přestávce nastoupili Edguy v klasické sestavě. Zahráli průřez svojí tvorbou od prvních alb po současnost. Nejnovějším zástupcem z repertoáru byl singl Love Tyger z poslední řadovky Space Police - Defenders of the Crown, kterým celé vystoupení otevřeli. Naopak program (nepočítaje přídavky) uzavírali jednou z těch starších, speedmetalovkou Babylon z alba Theater of Salvation.

Během vystoupení dával Tobi najevo, jak má koncerty v Česku rád, několikrát vzpomínal vizovický festival Masters of Rock. Některé písně uváděl společně se vzpomínkami na minulost a jejich začátky. Také si tradičně dělal legraci z bubeníka Felixe Bohnkeho. Dokonce došlo i na úryvek Brother Louie od Modern Talking :-). S publikem se pak rozloučili přídavky v podobě Superheroes a King of fools.

Zanechte komentář …



W Z​ S K V
  • E-mailová adresa nebude zveřejněna.
  • Formátování:
    //kurzíva//  __podtrženě__
    **tučně**  ''pevná šířka''
  • Odkazy:
    [[http://example.com]]
    [[http://example.com|Text odkazu]]
  • Citace:
    > Toto je citace. Nezapomeňte na mezeru před textem: "> "
  • Kód:
    <code>Toto je nespecifikovaný zdrojový kód</code>
    <code [lang]>Toto je kód v [lang]</code>
    <code php><?php echo 'example'; ?></code>
    Dostupné: html, css, javascript, bash, cpp, …
  • Seznamy:
    Odsaďte text dvěma mezerami a použijte * pro
    každou nečíslovanou položku a - pro číslovanou.