// Steve Vai - Lucerna Music Bar, 29. dubna 2023

První lístek na koncert, který jsem si koupil po Covidu!

Steva Vaie znám jako hudebníka, který kdysi hrál s Whitesnake, učil se u Joea Satrianiho a jezdní s ním G3. A samozřejmě, že to je naprostý magor přes ekvilibristiku s kytarami a pákou. Osobně jsem ho již jednou viděl na G3 (v sestavě Satriani - Vai - Morse) a z té trojice mě tenkrát oslovil asi nejmíň, což ovšem neznamená, že to není vynikající hudebník.

Koncert spadal do turné s názvem Inviolate Tour, což je odkaz na dosud poslední „tradiční“ album vydané v roce 2022. Schválně jsem napsal tradiční, protože jak i sám Vai na koncertě řekl, na začátku letošního roku vyšlo album Vai/Gash, které se z řady vymyká. Steve jej natočil před 30 lety se svým nyní již zesnulým kamarádem motorkářem Johnnym „Gashem“ Sombrottem. A vydal jej až nyní. Na tomto albu neuslyšíte nic z dnešního Steva Vaie, je to spíš hard rock. Steve si z toho dělal legraci ve smyslu, že je to album, na kterém vůbec nemusel použít svoji páku.

Neustále měnil kytary

Na koncertě se však dál tomuto albu dál nevěnoval. Čemu se naopak věnoval, je nové album Inviolate. Všichni čekali, zda dojde i na tuto bestii https://www.youtube.com/watch?v=46qjDJ0lLdE Došlo, samozřejmě. Dokonce dvakrát. Nejprve to vypadalo, že se nerozjede počítač s projekcí, tak se se slovy „aah, f**k that“ začalo hrát bez vizuálního doprovodu. Po chvíli došlo k restartu již i s vizuálem.

Hydra

Co jsem asi zažil opravdu poprvé v životě, že by muzikant přibral na podium své techniky. Mohli jsme tak vidět v jeden okamžik na pódiu 5 kytar najednou. Před přídavkem také došlo na operní árie v podání zvukového technika Daniho G. (Dani Dynamita González Suárez) za doprovodu elektrické kytary.

Operní árie

Za velkou zradu považuji uzavření stánku s merchem ještě před skončením akce. Byla sobota a očividně potřebovali klub brzo vyklidit kvůli dalšímu programu.

Další čtení:

Zanechte komentář …



P J N Q T
  • E-mailová adresa nebude zveřejněna.
  • Formátování:
    //kurzíva//  __podtrženě__
    **tučně**  ''pevná šířka''
  • Odkazy:
    [[http://example.com]]
    [[http://example.com|Text odkazu]]
  • Citace:
    > Toto je citace. Nezapomeňte na mezeru před textem: "> "
  • Kód:
    <code>Toto je nespecifikovaný zdrojový kód</code>
    <code [lang]>Toto je kód v [lang]</code>
    <code php><?php echo 'example'; ?></code>
    Dostupné: html, css, javascript, bash, cpp, …
  • Seznamy:
    Odsaďte text dvěma mezerami a použijte * pro
    každou nečíslovanou položku a - pro číslovanou.