// Helloween se dají dohromady na tour s původními zpěváky

Helloween dnes na sociálních sítích zveřejnili po několika týdnech napínání radostnou novinku. V příštích letech 2017 a 2018 kapela odjede speciální turné, ke kterému přizvou dva původní členy, zakladatele, zpěváka a kytarystu Kaie Hansena a později příchozího, leč nejslavnějšího zpěváka skupiny, Michaela Kiskeho.

Kapela vznikla na podzim roku 1984 a dva její zakládající členové (kytarista Michael Weikath a basák Markus Grosskopf) v ní působí dodnes, kromě Kaie Hansena byl u zrodu ještě bubeník Ingo Schwichtenberg. Michael Kiske doplnil skupinu okolo roku 1987 na pozici zpěváka, aby se Hansen mohl více věnovat hře na kytaru. Pěveckou premiéru si odbyl na legendárním dvojalbu Keeper of the Seven Keys.

Po turné ke Keeperům opouští skupinu Kai Hansen, aby pokračoval ve svém pilování power metallu v novém uskupení Gamma Ray. Kiske odchází po dvou neúspěšných albech na začátku devadesátých let a na pozici zpěváka jej nahrazuje Andi Derris, který s kapelou zpívá v současnosti. Ve stejné době opouští kapelu kvůli alkoholové a drogové závislosti i Schwichtenberg, který o dva roky později spáchá sebevraždu.

Na pódiu se tedy kromě Andiho, Michaela, Markuse, Daniho a Sashy můžeme těšit na Kaie a Michiho. Hansen a Kiske spolu spolupracují i dnes, spolu natočili dvě desky v rámci Kiskeho projektu Unisonic. Spolu jsme je mohli vidět na pódiu v rámci koncertního turné Avantasie v zimě 2010. Hansen spoluúčinkoval s Helloween i v rámci dvou turné Hellish Tour. Na druhém pokračování jsem měl možnost být. Celá spolupráce však tehdy byla asi o dvou písničkách, jinak si každá kapela jela svůj setlist. Tentokráte doufám v mnohem zapojenější účast všech hostů :-)

První potvrzený termín koncertu v rámci reunion turné je 28. říjen 2017 v Brazílii.

EDIT 27.1.2017: Kromě několika jihoamerických termínů už byly ohlášeny i evropské termíny na konec tohoto roku. V Česku se můžeme na Helloween těšit 25. listopadu. Lístky již jsou v prodeji.

Více informací http://pumpkins-united.helloween.org/en/pumpkins-united-world-tour-2017-2018.html

Další čtení:

Zanechte komentář …



D C U S Z
  • E-mailová adresa nebude zveřejněna.
  • Formátování:
    //kurzíva//  __podtrženě__
    **tučně**  ''pevná šířka''
  • Odkazy:
    [[http://example.com]]
    [[http://example.com|Text odkazu]]
  • Citace:
    > Toto je citace. Nezapomeňte na mezeru před textem: "> "
  • Kód:
    <code>Toto je nespecifikovaný zdrojový kód</code>
    <code [lang]>Toto je kód v [lang]</code>
    <code php><?php echo 'example'; ?></code>
    Dostupné: html, css, javascript, bash, cpp, …
  • Seznamy:
    Odsaďte text dvěma mezerami a použijte * pro
    každou nečíslovanou položku a - pro číslovanou.