// Můj hudební rok 2022

Kultura po covidu se už rozjela, avšak moje kulturní aktivita se rozjížděla mnohem pomaleji. Z předcovidových dob mi zůstal pouze jeden lístek, a ten konečně přišel na řadu.

Helloween - United forces s Hammerfall

Helloween nakonec dorazili v červnu 2022, tentokrát už do O2 Arény. Oproti původním plánům se vyměnil support. Nakonec jim předskakovali skandinávští Hammerfall. Hammerfall nějak aktivně neposlouchám, ale z těch možných kapel je to asi ta lepší volba a i předkapelu jsem si náležitě užil. Navíc jsem v ještě předkoncertní tlačenici u podia potkal kamaráda z dětství, abychom si vyměnili pár zdvořilostních frází otců středního věku.

Hammerfall

Byl jsem i na prvním reunion koncertě Helloween v listopadu 2017 a tak jsem myslel, že vlastně nic nového neuvidím. Ale mezitím přišlo na svět nové eponymní album Helloween, které kritika přijala velmi dobře. Takže se dalo těšit na i na nové písně. A opravdu, koncert byl tak trochu jiný, hlavně díky novým společným písním.

Celé vystoupení začal opus z pera Kaie Hansena - Skyfall, singl, který dominuje novému albu a odráží se v něm staří Helloween. Celkem zazněly z nového alba snad asi 3 písničky, včetně dalšího podařeného singlu, tentokráte z Sashovy dílny, Best Time.

Co mě hodně potěšilo, byl i fakt, že Kaiova Wall of Jericho vložka (z počátku věku Helloween) dostala obměněný setlist, takže jsem se „nenudil“ ani tady.

Kai Hansen a jeho Wall of Jericho vložka

Samozřejmě nemohly být opomenuty „Keeper“ klasiky, a tak se celý koncert uzavíral písněmi jako Keeper of The Seven Keys, a úplně na závěr I Want Out. Jak už je na koncertech Helloween, během přídavků létaly publikem obrovské nafukovací balony (dokud si je suvenýrůchtiví fanoušci nesebrali pro sebe).

Michael Kiske

Byl to nezvyk, jít po těch dvou letech na koncert. Byl to rozhodně skvělý zážitek, nicméně docela bych byl rád, aby už ten reunion skončil. Chlapcům to spolu hraje výborně, ale covid už to trochu natáhl. Gamma Ray tak trochu strádá, jsem zvědavý, zda Kai Hansen kapelu ještě někdy obnoví.

No, a to vlastně bylo z koncertů úplně všechno. Nějak se mi nakupily rodičovské povinnosti a těch lákadel bylo taky nějak méně.

Další čtení:

Zanechte komentář …



M P W R N
  • E-mailová adresa nebude zveřejněna.
  • Formátování:
    //kurzíva//  __podtrženě__
    **tučně**  ''pevná šířka''
  • Odkazy:
    [[http://example.com]]
    [[http://example.com|Text odkazu]]
  • Citace:
    > Toto je citace. Nezapomeňte na mezeru před textem: "> "
  • Kód:
    <code>Toto je nespecifikovaný zdrojový kód</code>
    <code [lang]>Toto je kód v [lang]</code>
    <code php><?php echo 'example'; ?></code>
    Dostupné: html, css, javascript, bash, cpp, …
  • Seznamy:
    Odsaďte text dvěma mezerami a použijte * pro
    každou nečíslovanou položku a - pro číslovanou.