// LiveEarth - Sledovali jste?

Když jsem slyšel první zprávy o této akci, napadlo mě: LiveAid. Formátem se této show podobalo. Cíl byl ovšem jiný. Akce měla upozornit na ekologické problémy, převážně spojené s globálním oteplováním. Šoty byly dosti poutavé a některé vypočtené prognózy celkem přesvědčivé.

Televizi jsem zapnul krátce po dvanácté polední. První, kdo mě zaujal, byli na australském pódiu Wolfmother. Opravdu bylo znát, že mají za vzor mj. Black Sabbath. Navíc, jejich píseň Woman mi hned přišla povědomá z nějaké televizní reklamy. Dalšími milými vystupujícími byli tradiční Duran Duran, Genesis, nebo třeba trochu nezvykle Metallica. Zajímavé bylo vystoupení bubeníků, z nichž jediného jsem poznal Rogera Taylora z Queen. Z večerních účinkujících už si na nikoho příliš nevzpomínám.

Ranních 8 hodin vysílání jsem obětoval. To „důležité“ jsem zkoukl z webu (liveearth.org, resp. liveearth.msn.com). Na tom druhém bylo možno v době konání sledovat živě všechna pódia (téměř) najednou. Dnes tam najdete archiv všech vystoupení (dojem kazí jen dotěrné reklamy na hudební produkt nejmenovaného „exluzivního“ sponzora). Z povinnosti jsem si pustil Bon Joviho, Rogera Waterse a Police.

Zanechte komentář …



X S W​ J N
  • E-mailová adresa nebude zveřejněna.
  • Formátování:
    //kurzíva//  __podtrženě__
    **tučně**  ''pevná šířka''
  • Odkazy:
    [[http://example.com]]
    [[http://example.com|Text odkazu]]
  • Citace:
    > Toto je citace. Nezapomeňte na mezeru před textem: "> "
  • Kód:
    <code>Toto je nespecifikovaný zdrojový kód</code>
    <code [lang]>Toto je kód v [lang]</code>
    <code php><?php echo 'example'; ?></code>
    Dostupné: html, css, javascript, bash, cpp, …
  • Seznamy:
    Odsaďte text dvěma mezerami a použijte * pro
    každou nečíslovanou položku a - pro číslovanou.