// Máte sluchátka kompatibilní s iPodem?

Dneska jsem jel do Prahy zařizovat nějaké papíry do školy a ráno jsem zabíjel čas v jednom nejmenovaném „největším“ obchodním centru. Zabrousil jsem i k přenosným audio-sluchátkům. A jedna věc mě velmi rozesmála. V regálu viselo několikero různých modelů. Byly zde varianty s 3.5„ i 2.5“ konektorem, ale jen jedna jediná varianta měla na obalu celkem viditelnou nálepku: „Compatible with iPod“. A další vlastností se lišila od ostatních, jediná měla bílou barvu. Z toho vyplývá, že vaše sluchátka jsou kompatibilní s iPodem pouze v případě, že jsou bílá. Netvrdím, že pravda je právě taková, mohla to být jen shoda náhod, ale prostě mě to pobavilo.

Vůbec hluk okolo Apple poslední dobou roste. Nedávno přišla na trh nová verze iPhonu, telefonu, který po všelijakých pokusech někteří používají už jen jako elegantní těžítko (a bohužel pro ně jim nic jiného nezbývá). Revoluční (ano, jsem názoru, že revoluční) telefon se stal předmětem zájmu mnohých jedinců během velmi krátké doby. A to, že zájem asi bude, dokazuje i to, že jsem na stánku objevil jakýsi časopis věnující se právě jenom tomuto přístroji. A zrovna v době, kdy má doma každý internet.

Apple je inovátor, to bez pochyb. Bohužel pro něj v Čechách nasadil ne moc šťastnou cenovou politiku. Takže většina z nás, obyčejných smrtelníků, počká, až jeho nápady zdárně implementuje nějaká firma z východu …

Edit 19.9.: V noci jsem drobet uvažoval a objevil další příčinu „větší kompatibility“ sluchátek. Ta sluchátka totiž měla výměnné kryty různých barev. Vzpomněl jsem si, že se iPody vyrábí i v jiných barvách, takže můžete mít sluchátka „kompatibilní“ s libovolnou barevnou variantou.

Komentáře

oNdr2
| #1 | 21.09.2008 v 11:54

Zde je vidět, kam až může hysterie okolo obyčejné (ano obyčejné a ne jenom podle mého názoru) elektroniky dojít. Ještě, že mám svá Koss Porta Pro koupené v Datartu asi před šesti lety ještě za asi 2500,- Kč s daní. Dodnes hrají skvěle (jen si musím pořídit nové molitany), není nad to si je nasadit na uši a za pohodové muziky relaxovat mezi prací, kterou odvedu potom daleko lépe.

S pozdravem oNdr2

Zanechte komentář …



Q V Y U P
  • E-mailová adresa nebude zveřejněna.
  • Formátování:
    //kurzíva//  __podtrženě__
    **tučně**  ''pevná šířka''
  • Odkazy:
    [[http://example.com]]
    [[http://example.com|Text odkazu]]
  • Citace:
    > Toto je citace. Nezapomeňte na mezeru před textem: "> "
  • Kód:
    <code>Toto je nespecifikovaný zdrojový kód</code>
    <code [lang]>Toto je kód v [lang]</code>
    <code php><?php echo 'example'; ?></code>
    Dostupné: html, css, javascript, bash, cpp, …
  • Seznamy:
    Odsaďte text dvěma mezerami a použijte * pro
    každou nečíslovanou položku a - pro číslovanou.