// Nový hosting, už zase!

Když jsem si u nově zřízené domény registroval freehosting u pipni.cz, tušil jsem, že to nebude na dlouho. Na free variantu jsem slyšel ne příliš lichotivé reference. Ty se mi opravdu během dvou měsíců potvrdily. Jeden server pro všechny free hostingy je zřejmě málo, dobou odezvy DokuWiki se mohl rovnat s Webzdarma. Navíc, během července se potýkal s velmi častými výpadky.

Oproti tomu na placené programy pipni.cz jsem slyšel i pozitivní názor. Jenže cena za placený hosting se mi zdála pro můj pidiweb příliš, navíc zdejší konfigurace PHP příliš nesedla DokuWiki. Takže jsem spíš uvažoval o jiném hostingu.

Marek mi minulý čtvtek večer předhodil hosting klenot.cz. Prý mají dobré reference a jsou levní. 30 Kč měsíčně mě dost rychle rozhoupalo a po zkontrolování php nastavení jsem si ještě téhož dne hosting objednal. 350 Kč ročně už mi přišlo málo natolik, abych to mohl risknout. Zhruba za 10 minut přišel potvrzovací mail a účet byl vytvořen. Podle obsahu a hlavičky emailu bylo poznat, že byl odeslán ručně. Za registraci v půl desáté večer mají provozovatelé bod. V noci ze čtvrtka na pátek jsem pak přesouval celý web, zprovoznil wiki (narozdíl od pipni až na detail funguje úplně) a přepsal DNS záznamy. Druhého dne probublaly změny přes cache DNS serverů a bylo přesunuto.

Jediné, čím se nemůže nový hosting pipni rovnat, je administrační rozhraní. To je u klenot.cz omezeno jen na editaci emailových účtů a změnu hesel. Dále chybí různé vychytávky jako Subversion nebo WebDAV, jenže to jsou věci, které momentálně nemám důvod používat. Absence administračního rozhraní zatím nevadí, provozovatelé reagují rychle. Mojí žádosti na zrušení přesměrování z non-www URL na www bylo vyhověno ve velmi krátkém intervalu a tak i URL zůstalo při starém.

Nyní běží tento web na novém hostingu celý týden. Za tuto dobu neměl jediný výpadek, což na starém bylo téměř nemožné. Jen čas ukáže, zda-li to byl dobrý tip, nebo jen vyhozené peníze.

Zanechte komentář …



T G P M D
  • E-mailová adresa nebude zveřejněna.
  • Formátování:
    //kurzíva//  __podtrženě__
    **tučně**  ''pevná šířka''
  • Odkazy:
    [[http://example.com]]
    [[http://example.com|Text odkazu]]
  • Citace:
    > Toto je citace. Nezapomeňte na mezeru před textem: "> "
  • Kód:
    <code>Toto je nespecifikovaný zdrojový kód</code>
    <code [lang]>Toto je kód v [lang]</code>
    <code php><?php echo 'example'; ?></code>
    Dostupné: html, css, javascript, bash, cpp, …
  • Seznamy:
    Odsaďte text dvěma mezerami a použijte * pro
    každou nečíslovanou položku a - pro číslovanou.