Zápisník

<< 1 ... 6 7 8 9 10 ... 13 >>

  1. Studoval jsem FEL - dějství třetí

    Po prvním roce matematiky, fyziky a elektrických předmětů přišla konečně satisfakce v podobě studia na oboru Výpočetní technika a předměty tématicky bližší mému zaměření.

    Do druhého ročníku jsem se těšil z výše uvedených důvodů jako malý kluk. Semestr začínal opět celkem vtipně ve čtvrtek. Pro mě Ruštinou a pak cvičením …

  2. Vodafone Zlepšujeme - podruhé

    Možná jste to již slyšeli. Vodafone u lidí převedených na nový systém začal SMSky odeslané z Vodafone Parku účtovat jinak. Podle tohoto sdělení byla na “starém systému” SMSka odeslaná do cizí sítě účtována podle tarifu zákazníka, popř. odečtena z volných SMSek v rámci paušálu. U zákazníků na novém systému ovšem …

  3. Můj hudební rok 2010

    Uplynulý rok byl celkem plodný na hudební zážitky všeho druhu a přestože tento článek začínám psát už na začátku prosince, mohu s klidem říct, že stál (aspoň z toho hudebního hlediska) za to.

    We Will Rock You - the musical

    Dominion Theatre

    V lednu jsem v rámci své výpravy na London Stringology Days …

  4. Lenovo ThinkPad X201i - první zkušenosti

    Před nějakým časem jsem se rozhodl nahradit svůj sice postarší, ale stále zachovalý HP Compaq nx6310 za něco novějšího, menšího a vytrvalejšího. S Compaqem jsem byl spokojen, na svou dobu to byla dobrá koupě, navíc jsem měl tenkrát limitovaný rozpočet. Časem mi ale pár věcí začalo vadit.

    • Rozměry a hmotnost …
  5. Překlad UI a resource souborů v PyQt

    PyQt je knihovna pro integraci populární knihovny Qt (u které byla nedávno změněna open-source licence z GPL na LGPL) do Pythonu. Pokud používáte nástroj Qt Designer na návrh uživatelského rozhraní, potřebujete následně přeložit XML popis UI a resourců do kódu pro Python, abyste jej mohli použít.

    V C++ variantě Qt …

<< 1 ... 6 7 8 9 10 ... 13 >>